Koppeling met Cito LOVS live!

Cito haakt aan bij Momento! Het dashboard ontsluit vanaf vandaag ook de resultaten van het leerlingvolgsysteem van Cito. Speciaal daarvoor is Momento voorzien van het domein (en de extra tab) ‘Volgen’. Bij Cito zijn ze enthousiast: 

“Wij zien Momento als een mooie kans om leerkrachten te faciliteren”

 Anneke Blok, voorzitter Raad van Bestuur Cito.

Momento signaleerde al hoe leerlingen ervoor staan met Oefenen en Toetsen. Nu is die signalering er ook voor het volgsysteem, oftewel het Volgen. Anneke Blok vertelt: “Wij vonden het als Cito belangrijk om in te stappen bij Momento. Digitalisering is belangrijk, net als het verder ontzorgen van leerkrachten. Daarom doen we mee. In al zijn eenvoud is Momento een sterk initiatief. We maken er het onderwijs krachtiger en vriendelijker mee.”


Samenwerkend onderwijs

“Veel sneller toegang tot alle resultaten van een leerling”, zo schat Marleen van Benthem, productmanager primair onderwijs bij Cito, het werken met Momento in. “Ik zou het als leerkracht een uitkomst vinden om na één keer inloggen alle resultaten van mijn leerlingen in één dashboard te zien. Een overkoepelend dashboard signaleerde al de toets- en oefenresultaten. Maar nu je in één oogopslag ook informatie uit het leerlingvolgsysteem kunt zien, zijn we weer een stap verder. Dit is toch hoe we als onderwijspartijen willen samenwerken?” 


LOVS onder Volgen

Wat zit er namens Cito dan precies in Momento? “Momento haalt informatie uit de rapportages van ons leerlingvolgsysteem, zodat je als leerkracht snel inzicht hebt in waar je leerlingen staan en wie extra aandacht nodig heeft. Wil je een diepere analyse, dan klik je door naar het achterliggende rapportagesysteem: het Computerprogramma LOVS. Dus de verdiepende data zitten in de Cito-omgeving, de signalerende informatie komt vanuit Momento”, licht Van Benthem toe. 

95% Van alle basisscholen gebruikt op dit moment het Cito Volgsysteem primair en speciaal onderwijs. De instap van Cito maakt Momento daardoor écht completer. 

Voor de instructie om de koppeling tussen Cito LOVS en Momento Volgen te activeren, klikt u hier.

* Werkt u met Esis, dan worden deze resultaten wat later zichtbaar. Er wordt op dit moment hard gewerkt om ook deze koppeling gereed te maken.

Media
  • Cito Momento def