Veelgestelde vragen

  • Welke lesmethoden zijn gekoppeld aan Momento?

Alle meest gebruikte digitale methoden zijn gekoppeld aan Momento. Hieronder vallen de digitale methoden van o.a. de uitgeverijen Malmberg, Noordhoff, Zwijsen, ThiemeMeulenhoff, Blink en Muiswerk.  Dit betekent dat je vanuit Momento direct door kunt klikken naar de lessen van deze methoden en dat de digitale oefen-, verwerkings-, en toetsresultaten van deze methoden direct en automatisch zichtbaar worden in Momento.

  • Hoe zit het met de privacy van mij en mijn leerlingen in Momento?

Momento en haar partners stellen de hoogste eisen aan veiligheid van persoonsgegevens. Voordat het Momento dashboard is opengesteld, is de technische veiligheid gevalideerd door een gerenommeerd testbedrijf. Schoolleveranciers en uitgeverijen hebben op geen enkele manier toegang tot het dashboard en de resultaten van scholen en hun leerlingen.

Net als de individuele partners voldoet ook Momento volledig aan de AVG en de eisen van het actuele Privacyconvenant Onderwijsmiddelen. De Verwerkersovereenkomst en bijlagen zijn opgesteld overeenkomstig deze regelgeving. In de Privacybijsluiter is beschreven welke persoonsgegevens Momento ‘verwerkt’ en met welk doel. Meer over Momento en privacy lees je hier. Voor een Verwerkersovereenkomst klik je hier.

  • Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Momento?

Momento is en blijft gratis. Momento is ontwikkeld door de schoolleveranciers en grote uitgeverijen als hulpmiddel om de werkdruk te verlagen.

  • Ik gebruik Momento al, wat verandert er nu voor mij?

Voorlopig verandert er nog niets. Zodra de vernieuwde omgeving klaar is voor gebruik (begin schooljaar 2022/2023) zullen we je hierover informeren. Overgaan naar de vernieuwde versie zal straks heel eenvoudig en stapsgewijs verlopen. Al jouw (school- en gebruiker-specifieke) data verhuist netjes mee.

  • Ik heb een vraag of probleem m.b.t. het gebruik van Momento, waar kan ik terecht voor meer technische ondersteuning?

Uiteraard hebben we een helpdesk voor al je vragen en opmerkingen, maar gaat het om een vraag of probleem in het gebruik van de applicatie zelf dan verwijzen we je graag naar ons feedbackportal feedback.momento.nl (hiervoor moet je ingelogd zijn). Dit is een openbaar forum waar je alle verzoeken en bekende problemen kunt volgen, melden en ook antwoord kunt krijgen op jouw vraag of probleem.

Of bekijk de pagina Support en Feedback.